Vanaf morgen is het werk van @demarcdegroot te zien bij @kahmann_gallery “Faces from the glossies”. Met onder heel veel meer deze foto, gemaakt voor de L’Homo. Ik heb over de jaren veel met Marc gewerkt. Voor bladen en campagnes. Maar uit al dat werk is deze foto voor mij het meest bijzonder, omdat hij mijn tv werk een nieuwe koers gaf. Er ontstond commotie omdat ik als hetero man, toen nog werkend voor de EO, in een tijdschrift met de naam L’Homo ging staan. Toen de storm (uiteraard in een glas water, maar zo ervaar je dat dan zelf niet) was gaan liggen, was ik gesterkt in mijn overtuiging programma’s te willen maken over diversiteit; homoseksualiteit, gender, cultuur. Series als Uit de Kast, Hij is een Zij, Flikker Op!, De roze Wildernis, Van Hagelslag naar Halal. Onderwerpen die over identiteit gaan, over hoe we met elkaar samenleven. Ik geniet daarvan. En ook om er de grenzen mee op te zoeken. Zoals met die shoot toen. Al was het eindresultaat een stuk braver dan de verwachtingen in de media destijds. Maar zo gaat dat met media discussies. 
Je kunt deze foto, en Marc’s andere werk vanaf morgen dus zien. Het werk van een goede fotograaf, een heel fijn mens en inmiddels een lieve vriend.

Vanaf morgen is het werk van Marc de Groot te zien bij “Faces from the glossies”. Met onder heel veel meer deze foto, gemaakt voor de L’Homo. Ik heb over de jaren veel met Marc gewerkt. Voor bladen en campagnes. Maar uit al dat werk is deze foto voor mij het meest bijzonder, omdat hij mijn tv werk een nieuwe koers gaf. Er ontstond commotie omdat ik als hetero man, toen nog werkend voor de EO, in een tijdschrift met de naam L’Homo ging staan. Toen de storm (uiteraard in een glas water, maar zo ervaar je dat dan zelf niet) was gaan liggen, was ik gesterkt in mijn overtuiging programma’s te willen maken over diversiteit; homoseksualiteit, gender, cultuur. Series als Uit de Kast, Hij is een Zij, Flikker Op!, De roze Wildernis, Van Hagelslag naar Halal. Onderwerpen die over identiteit gaan, over hoe we met elkaar samenleven. Ik geniet daarvan. En ook om er de grenzen mee op te zoeken. Zoals met die shoot toen. Al was het eindresultaat een stuk braver dan de verwachtingen in de media destijds. Maar zo gaat dat met media discussies.
Je kunt deze foto, en Marc’s andere werk vanaf morgen dus zien. Het werk van een goede fotograaf, een heel fijn mens en inmiddels een lieve vriend.


By arieboomsma on 11-01-2018 20:45 - 2 views
Share
Comments
Leave a comment
Please login or leave some info

 Name (required)
 E-mail (required, never displayed)